DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Εγκατάσταση & Χρήση Ψηφιακής Υπογραφής

Για την ψηφιακή υπογραφή εγγράφου απαιτείται η έκδοση πιστοποιητικού από το ΠΣΔ.

Πριν την εφαρμογή των οδηγιών που ακολουθούν οι Εκπαιδευτικοι πρέπει να ενημερώσουν την Σχολική Μονάδα στην οποία ανήκουν και την θέση τους (π.χ Διευθυντής) Οι αλλαγές πραγματοποιούνται τηον Πίνακα Ελέγχου του MySch στο www.sch.gr

 Για την έκδοση και εγκατάσταση του πιστοποιητικού ακουλουθούνται οι οδηγίες του αρχείου Οδηγίες έκδοσης & Εγκατάστασης ψηφιακού πιστοποιητικού

Στη συνέχεια ακολουθούνται οι οδηγίες που είναι αναρτημένες στο ca.sch.gr στο ακόλουθο σύνδεσμο ξεκινώντας από το βήμα 4.2.

Στη περίπτωση που κατά την υπογραφή αρχείου εμφανίσει σφάλμα σχετικό με TSA μπορείτε να αφαιρέσετε την επιλογή χρονοσήμανσης (επιλογή TSA/OCSP/CRL).

Οι ψηφιακές υπογραφές αποτελούν ένα βασικό μηχανισμό προστασίας των δεδομένων καθώς εξασφαλίζουν την πιστοποίηση της ταυτότητας του αποστολέα και την προστασία από κακόβουλες αλλά και ακούσεις αλλοιώσεις των ηλεκτρονικών εγγράφων. Για την εξακρίβωση της γνησιότητας - εγκυρότητας της ψηφιακής υπογραφής οι εφαρμογές (Adobe Reader, Browsers κτλ) χρησιμοποιούν μια λίστα αρχών πιστοποίησης που είναι εγκατεστημένες στο Λειτουργικό Σύστημα. Αν δεν μπορεί να αναγνωρισθεί η ταυτότητα της αρχής πιστοποίησης (στην περίπτωση του ΠΣΔ είναι η Αρχή Πιστοποίησης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου)  της ψηφιακής υπογραφής  του εγγράφου, η εφαρμογή εμφανίζει μήνυμα μη εγγυρότητας. Πρακτικά όσοι Η/Υ δεν έχουν εγκατεστημένο το πιστοποιητικό της αρχής  πιστοποίησης του ΠΣΔ (όλοι εκτός του ΠΣΔ) θα εμανίζεται μήνυμα μη εγκυρότητας.